Bangladešas siekia tapti aukštesniųjų vidutinių pajamų valstybe iki šalies 50-ojo gimtadienio 2021 m. Norint pasiekti šį tikslą, padidinti viešojo sektoriaus veiksmingumą ir skatinti ekonomikos augimą, Bangladešas ėmė sparčiai skaitmenizuoti procesus ir procedūras. Tačiau, su technologijų pažanga atsiradusiomis naudomis, koja kojon žengia ir kibernetinės grėsmės.

Siekiant sustiprinti šalies atsparumą kibernetinėms atakoms, Bangladešas jau  kurį laiką deda daug pastangų, kad sustiprintu nacionalinio kibernetinio saugumo pajėgumus. Valstybė ne tik įsipareigojo sukurti saugumo priemones, pvz., Bangladešo e. Vyriausybės kompiuterinių incidentų reagavimo grupę (BGD e-Gov CIRT), bet ir paskatinti vietos organizacijas kurti savo kibernetinio saugumo pajėgumus. Todėl 2019 m. gegužės 2 d. NRD Cyber ​​Security ir BGD e-GOV CIRT, kuri yra įsikūrusi Bangladešo kompiuterių tarybos (BCC) patalpose, surengė bendrą renginį, kuriuo siekiama įkvėpti naujai sukurtus CIRT Bangladeše stiprinti savo komandas.

3 val. seminaro metu BGD e-GOV CIRT ir NRD Cyber Security dalyviams pristatė kaip kurti ir burti efektyvią CSIRT komandą. Po pristatymų vykusioje diskusijoje buvo aptarta, kaip kiekvienas iš CSIRT galėtų stip[rinti savo komandas bei buvo aplankytas BGD e-GOV CIRT.

Į šį seminarą buvo pakviesti 9 organizacijų, kurios neseniai paskelbė apie CIRT sukūrimą, dayviai:

1. Ansar-VDP Unnayan bankas;
  2. Bangladešo bankas;
  3. Bangladešo NVO fondas;
  4. Finansų ministerija;
  5. Grameen Bank;
  6. Janata bankas;
  7. Pallisanchai Bank;
  8. PKSF;
  9. Vertybinių popierių ir biržos komisija (SEC).