Tęsdamas kibernetinio saugumo misiją - kurti saugią elektroninę aplinką Rytų Afrikos regione - BAIP tapo auksiniu konferencijos „Kibernetinė gynyba rytų Afrikoje 2013" (Cyber Defence East Africa 2013) rėmėju. Konferencija vyks rugpjūčio 28-30 dienomis Morogoro mieste, Tanzanijoje. Tris dienas vyksiantį renginį, skirtą informacijos saugos profesionalams, informacinių sistemų auditoriams, IT rizikos profesionalams bei IT entuziastams, organizuoja BAIP grupei priklausanti Norway Registers Development AS kartu su ISACA Tanzanijos skyriumi.

Kibernetinės saugos svarba Rytų Afrikoje auga, nes regionas sparčiai vystosi ir organizacijų veikla vis labiau priklauso nuo IT infrastruktūros pasiekiamumo ir saugumo. BAIP jau yra įsitraukusi į įvairius kibernetinės saugos projektus, dirba su vyriausybėmis, valstybinėmis ryšių sektorių reguliuojančiomis institucijomis bei akademinėmis bendruomenėmis ne tik ES, Centrinės bei Rytų Europos šalyse, bet ir Rytų bei Vakarų Afrikoje: Liberijoje, Ruandoje, Mauricijuje, Malavyje, Ganoje, Tanzanijoje, Ugandoje ir Burundyje.

Pagrindinis šio renginio tikslas - supažindinti organizacijas su naujausiomis informacijos saugumo tendencijomis bei sukurti IT saugos profesionalų bendruomenę, turinčią reikiamus įgūdžius apsaugoti organizacijų informaciją bei atitinkamai reaguoti į saugos incidentus.

Todėl renginio programoje numatyti intensyvūs Critical Security Controls bei etiškų įsilaužimų (penetration testing) mokymai, skirtingų požiūrių į vyraujančias kibernetines grėsmes bei kovos su jomis būdus pristatymai, bei pažangiausių kibernetinės saugos gamintojų technologijų demonstracijos. Konferencijos metu vyks neformalūs susitikimai, idėjų kalvės bei Gala vakarienė, skirti naudingoms verslo pažintims, partnerystėms užmegzti, bei paskatinti naujų verslo idėjų gimimą.

Renginį atidarys Tanzanijos Nacionalinės Asamblėjos Parlamento narys Y January Makamba, kuris pristatys vyriausybės požiūrį į kibernetinės saugos situaciją Tanzanijoje.

Daugiau informacijos apie renginį (anglų kalba) galite rasti: www.cybersecurity.co.tz