Minint kibernetinio saugumo mėnesį, spalio 27d. Vilniuje vyko konferencija "Kibernetinė gynyba Lietuvoje 2015: Stiprinkime organizacijų saugos komandas". Konferencijos organizatoriai - technologinių kibernetinės gynybos konsultacijų, reagavimo į saugos incidentus bei taikomųjų mokslinių tyrimų įmonė NRD CS kartu su Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademija. Pagrindinė šių metų konferencijos tema - vidinių saugos padalinių steigimas bei kibernetinės saugos komandų gebėjimų ugdymas.

Kviestinis konferencijos svečias, JAV įkurto interneto saugumo centro (CIS) ekspertas Geoff Hancock renginio metu dalinosi patirtimi ir įžvalgomis apie CIS Kritinių saugos kontrolės priemonių metodikos taikymą organizacijų saugos užtikrinimui. CIS Kritinės saugos kontrolės priemonės yra rekomenduojamų praktiškų saugumo priemonių rinkinys, kuris padeda organizacijoms atremti labiausiai paplitusias ir pavojingiausias kibernetines atakas. NRD CS prisideda prie metodikos rengimo.

"Džiaugiamės, kad CIS Kritinės kontrolės priemonės yra aktyviai propaguojamos ir diegiamos Lietuvoje ir Europoje. Bendradarbiavimas su tarptautiniais ekspertais, tokiais kaip NRD CS, yra itin svarbus nuolat atnaujinant ir tobulinant metodiką ", teigia Tony Sager, CIS vyresnysis direktoriaus pavaduotojas.

Renginio metu, daugiau kaip 90 Lietuvos viešojo bei privataus sektoriaus IT departamentų, kibernetinės saugos komandų ir įmonių bei organizacijų vadovų atliko praktines užduotis, įsivertino saugos automatizavimo būklę savo organizacijose bei aptarė kitus svarbiausius klausimus, susijusius su kibernetinės gynybos gebėjimų vystymu jų organizacijose.